• Liggende banner algemeen nieuw

Nieuws

Het is tijd voor de wederopstanding van de peulvruchten! In onze molenwinkel vind je een bijzondere keur aan verse peulvruchten. Waarom slepen we allerlei vreemd ‘powerfood’, zoals quinoa en teff, vanuit de hele wereld naar onze keuken terwijl het echte ‘powerfood’ rondom ons heen groeit? En over duurzaamheid, lokaal en slowfood gesproken...!

Verse peulvruchten zijn trouwens ook zeer goede vleesvervangers voor degenen die minder, weinig of geen vlees willen eten.

Het assortiment in de molenwinkel bestaat uit grotendeels onbekende/vergeten rassen zoals de Krombek, een heerlijke oer-Nederlandse witte boon (veel lekkerder dan de Canadese witte boon!), de citroenboon, de Raede Krobbe, Flageolet, de Friese bruine waldboon, de kievitsboon, de molleboon e.a.

De spliterwten zijn in de aanbieding: een pond van € 1,40 voor € 1,00. Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van de snert.

Gekookte peulvruchten kunnen zowel warm als koud gegeten worden bijvoorbeeld in een salade.

De vrijwilligersploeg van de winkel raakt de laatste tijd, door onder andere enkele zieken, wat onderbezet. We zouden het leuk vinden als er liefhebbers zijn om ons te komen helpen.

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur