• Liggende banner algemeen nieuw

Nieuws

De maand april is echt een maand om weer eens een lekkere cake te bakken. En dat doen we natuurlijk van molenmeel. . Daarom is deze maand op de molen het cakemeel in de aanbieding. U betaald in € 1,50 per 500 gram in plaats van € 1,90. En voor het recept kunt u kijken op de recepten bij de winkel of klikken op de link hierna voor het Recept molencake

Deze maand geen aanbieding maar daarentegen wel een prima aanbod. We verkopen al jaren peulvruchten in onze molenwinkel.

Sinds begin maart is ons assortiment uitgebreid met een bijzondere keur aan verse peulvruchten. Het is tijd voor de wederopstanding van de peulvruchten! Waarom allerlei ‘powerfood’ vanuit de hele wereld wegslepen naar onze keuken terwijl het echte ‘powerfood’ rondom ons heen groeit?

Verse peulvruchten zijn trouwens ook zeer goede vleesvervangers voor degenen die minder, weinig of geen vlees willen eten.

Het assortiment in de molenwinkel bestaat uit grotendeels onbekende/vergeten rassen zoals de Krombek, een heerlijke oer-Nederlandse witte boon (veel lekkerder dan de Canadese witte boon!), de citroenboon, de Raede Krobbe, Flageolet, de Friese bruine waldboon, de kievitsboon, de molleboon e.a.

Natuurlijk hebben we ook spliterwten voor wie maar geen genoeg kan krijgen van de snert.

Gekookte peulvruchten kunnen zowel warm als koud gegeten worden bijvoorbeeld in een salade.

In de molenwinkel is vanaf nu het Hollandse bakboek te koop. In dit boekje staan recepten van de enige echte appeltaart, boterkoek en sauzijcenbroodjes en die op het repertoire van geen enkele thuisbakker mogen ontbreken.

Het molenaarsambacht is ingeschreven op de Representatieve Lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid bij UNESCO.

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur