• Liggende banner algemeen nieuw

Weesp en De Vriendschap kunnen niet meer zónder het sfeervolle Midwintermalen aanstaande vrijdagavond 20 december van 19 -23 uur. De toegang is gratis. Weer of geen weer, er worden smakelijke oliebollen gebakken van ons molenmeel en voor de droge kelen is er gloeiwijn of chocolademelk. Iedereen kan komen meezingen met de kerstliederen waarmee de koperblazers van de Weesper Vechtbloazers de avond vullen. Een speciale kerstsfeer wordt dit jaar gedurende de avond gebracht door optredens van de muziekgroep 'Datura'. Speciaal voor deze avond spelen zij bij de molen mooie kerstliederen en gezellige middeleeuwse kerstmuziek op traditionele instrumenten. Na het Midwintermalen kan de Kerst pas écht beginnen. 

Traditiegetrouw verkopen we aan het einde van het jaar onze vermaarde kerststol- en oliebollen pakketten. Bak je eigen heerlijke kerststol en verras een ieder op oudejaarsdag  met je eigen smakelijke oliebollen. De voorraad van de pakketten is beperkt dus: "wie het eerst komt, die het eerst maalt". De molen en de molenwinkel zijn dit jaar nog open op zaterdag 21 en 28 december en aanstaande vrijdagavond van 19 -23 uur tijdens Midwintermalen.

Op zaterdag 22 en zaterdag 29 december is de molenwinkel geopend. 

De maand december is het oliebollenpakket in de aanbieding. Voor € 4,95 bakt u 20 heerlijke oliebollen.

Ook dit jaar organiseren de molenaars en vrijwilligers op vrijdag 21 december weer Midwintermalen op de molen.

Het molenaarsambacht is ingeschreven op de Representatieve Lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid bij UNESCO.

Bak uw eigen kerststol. In de molenwinkel kunt u deze maand een doe-het-zelf kerststolpakket kopen. Al jaren verkopen wij deze pakketten en de klanten zijn erg tevreden met het resultaat. Met weinig moeite en voor slechts € 9,95 bakt u een heerlijke kerststol. Wacht u niet te lang met het kopen of bestellen want op = op. U kunt het pakket in de molenwinkel bestellen en vanaf zaterdag 16 december afhalen. 

 

Veel wind en veel bezoek. Het traditionele Midwintermalen op molen De Vriendschap is vrijdagavond weer goed bezocht.

Sinds enkele weken is er weer speltmeel te koop in de winkel. We hebben, ondanks de schaarste, 

Voor het werk in de molenwinkel vragen we op korte termijn nieuwe vrijwilligers. Vind je het leuk om mensen te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in meel, bakken of de speciale producten die de molen verkoopt, dan is dit je kans.

 

Wij vonden het molenaarsvak al bijzonder, maar nu is het ambacht  op 7 mei 2013 uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van Nederland.

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur