• Liggende banner algemeen nieuw

De vrijwilligersploeg van de winkel raakt de laatste tijd, door onder andere enkele zieken, wat onderbezet. We zouden het leuk vinden als er liefhebbers zijn om ons te komen helpen.

Tijdens Open Monumentendag konden kinderen op de molen koekjes bakken. Dit was een groot succes want heel veel kinderen maakten van het koekjesdeeg heerlijke koekjes.

Deze maand is er volop fruit te koop waarmee allerlei heerlijke taarten te bakken zijn. Daarom is de hele maand september onze appeltaartmix in de aanbieding.

Tijdens Open Monumentendag was het een gezellige drukte in en rondom de molen. Velen beklommen de molen en luisterden naar de uitleg van de vrijwilige molenaars. Anderen genoten van de heerlijke molenpannenkoeken die molenaar Jelle bakte en die elk jaar wel lekkerder lijken te worden. Oook de kraampjes van Bee Box, de Wereldwinkel Weesp en Wispe bier hadden veel belangstelling.

 

Op Open Monumentendag 12 september aanstaande zal de molen bij voldoende wind traditioneel malen en is hij vrij te bezoeken. Er worden weer heerlijke molenpannenkoeken gebakken.Door de vrijwillige molenaars wordt er uitleg gegeven over geschiedenis en de werking van deze bijzondere authentieke ambachtelijke korenmolen. De molenwinkel is open.Dia presentatie over de molen en restauratie en onderhoud (molenmakersambacht).  Er zijn kraampjes met BeeBox, Wereldwinkel Weesp en in de middag Wispe Weesper ambachtelijk biologisch bier.

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur