• Liggende banner algemeen nieuw

Op zaterdag 27 april aanstaande is het Koningsdag. De molen en de molenwinkel zijn dan de hele dag gesloten!

Een hele feestelijke dag toegewenst met hopelijk mooi zonnig weer. We hopen je op zaterdag 4 mei weer te mogen begroeten. 

 

De zon schijnt en we gaan weer lekkere dingen bakken.

Deze maand is de cakemix van de molen in de aanbieding. Bak daarom eens een lekkere cake of cupcakes van de heerlijke cakemix van de Vriendschap. De samenstelling van de mix is puur natuur met een snufje echte bourbon vanille suiker. En dat proef je! Een pond cakmix koste deze maand niet € 1,90 maar € 1,40. 

Om 15.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt van de Landelijke Broodbakwedstrijd waarbij wordt gezocht naar de beste volkorenbrood bakker van Weesp. Zo’n 30 klanten hebben zich hiervoor ingeschreven. Met het natuurvolkorenmeel en gist uit de molen hebben zij een brood gebakken volgens vastgestelde regels. De jurering wordt gedaan door drie deskundige Weesper bakkers: Sander Abbekerk, Cor Mühl en onze eigen Jan Hop..

De jury zal dan de broden keuren en uitmaken wie het beste volkorenbrood van Weesp heeft gebakken. De winnaar wint een broodworkshop die op 10 juni op de molen wordt georganiseerd door bakker Teun van de Broodschool. Ook zijn er twee leuke prijzen voor de 2e en 3e prijs.

Deze broodbakwedstrijd wordt landelijk door het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) georganiseerd dat dit jaar 40 jaar bestaat. Molenaars die hierbij zijn aangesloten organiseren ieder op hun eigen molen de komende maand een broodbakwedstrijd met volkorentarwemeel van hun molen. Per molen wordt een broodkeuring georganiseerd. De winnaars van deze bakwedstrijden maken kans op een broodbakworkshop, die zaterdag 9 juli gehouden wordt bij meesterbakker Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk, bekend van ‘Heel Holland bakt’ en ‘Cup Cake Cup’. Tijdens deze workshop wordt bepaald wie de ‘Beste volkorenbroodbakker van Nederland’ is.

 

 

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur