• Liggende banner algemeen nieuw

Op zaterdag 14 september is het feest bij onze molen: middeleeuwse muziek van Datura, Weesper bier van Wispe, pasteitjes naar middeleeuws recept van Eetvermaeck gemaakt van ons molenmeel, middeleeuwse kinderspelen etc.

In de molenwinkel is het Hollandse bakboek te koop. In dit boekje staan recepten van de enige echte appeltaart, boterkoek en sauzijcenbroodjes en die op het repertoire van geen enkele thuisbakker mogen ontbreken.

Een paar jaar geleden was het niet aan te slepen maar nu is de rust teruggekeerd rond speltmeel. Het blijft een mooi graan met een erg lekkere smaak. Ons speltmeel is in de maand augustus in de aanbieding. Je krijg 20% korting op alle kleinverpakkingen volkoren speltmeel en speltbloem (dus dit geldt niet voor de 25 kg verpakkingen).

Deze oeroude graansoort wordt door ons op windkracht tussen de molenstenen gemalen. Het speltmeel van De Vriendschap behoudt daardoor zijn volle smaak en geur.

Deze maand zijn onze heerlijke biologische vijgen in de aanbieding. De vijgenbomen waar onze vijgen vandaan komen staan in de bergen bij de Turkse plaats Ismir. Ze worden na het oogsten ongeveer vijf dagen in de zon gedroogd. Dat is alles, er vindt geen verdere bewerking plaats. Daarna worden de vijgen gewassen, verpakt, en verscheept. In het land van herkomst zijn er strenge kwaliteitscontroles en ook na aankomst in Nederland worden er eerst een aantal monsters naar gespecialiseerde laboratoria gestuurd om ze te keuren op kwaliteit. Daarna kunnen deze heerlijke vijgen geproefd worden. Nu van € 2,95 voor slechts € 2,50 per 250 gram.

Bijzonder: Het maken van een heerlijk frisse taboulé salade is heel makkelijk. De couscous hoeft niet apart gekookt te worden. Het vocht uit de groenten en het citroensap met de olie zorgen ervoor dat de couscous zacht wordt. De smaak van de ingrediënten trekt helemaal in de couscous. De taboulé wordt nog lekkerder als je deze een dag eerder maakt. Past heel goed bij lamskoteletten van de barbecue.

Op zaterdag 10 september is het weer Open Monumentendag. Op de molen is weer van alles te beleven.

In de maand augustus is de couscous in de aanbieding en kost € 0,75 voor 250 gram. Maak een zomerse taboulé salade.

 

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur