• Liggende banner algemeen nieuw

Molendag 2016 was ondanks het koude weer een groot succes op molen De Vriendschap in. Molenaar Jelle heeft de hele dag door pannenkoeken gebakken en een record aantal omgezet. De allerkleinsten gingen op zoek naar de molenmuizen die zich weer verstopt hadden in de molen. En als ze alle muizen gevonden hadden, verdienden ze een pannenkoek. Voor de grotere kinderen waren er molenmuizenkleurplaten en gratis Molen doe-boekjes met allerlei leuke molenopdrachtjes en –weetjes. De ouders konden ondertussen een lekker kopje koffie drinken in de molentent die speciaal voor deze dag was opgezet. 

Om 15.00 uur begon de broodkeuring door vier deskundige Weesper bakkers: Sander Abbekerk, vader en zoon Mühl en onze eigen Jan Hop. Na een uur van keuren kon de winnaar bekend gemaakt worden. Uiteindelijk werden 20 borden ingeleverd allemaal gebakken van natuurvolkorenmeel en gist uit de molen en gebakken volgens vastgestelde regels. De winnares was Ineke uit Muiderberg die zeer verbaasd was dat ze het lekkerste brood gebakken had. Zij mag zich de beste volkorenbrood bakker van Weesp en omstreken noemen.

Onze Weespse winnares dingt mee naar de hoofdprijs: een broodbakworkshop bij Robèrt van Beckhoven bekend van Heel Holland Bakt. Tijdens deze workshop zullen 10 winnaars van deze landelijke wedstrijd met elkaar aan de slag gaan onder leiding van Robèrt. Hij en zijn team zullen die dag bepalen wie zich de beste volkorenbroodbakker van Nederland mag noemen. 

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur