• Liggende banner algemeen nieuw

Een paar jaar geleden was het niet aan te slepen maar nu is de rust teruggekeerd rond speltmeel. Het blijft een mooi graan met een erg lekkere smaak. Ons speltmeel is in de maand augustus in de aanbieding. Je krijg 20% korting op alle kleinverpakkingen volkoren speltmeel en speltbloem (dus dit geldt niet voor de 25 kg verpakkingen).

Deze oeroude graansoort wordt door ons op windkracht tussen de molenstenen gemalen. Het speltmeel van De Vriendschap behoudt daardoor zijn volle smaak en geur.

Met dit 100% volkorenmeel of bloem van spelt bak je een heerlijk, geurig en gezond brood. Ons speltgraan wordt voor ons biologisch verbouwd in de Wieringermeer.

Spelt zou beter voor de mens zijn dan tarwe; het wetenschappelijke bewijs daarvoor is echter nog beperkt. Mensen met een tarweallergie reageren beter op speltproducten. Speltgraan ontwikkelde zich  5000 v. Christus in de Nijldelta waar het later in de Egyptische koningsgraven terugvonden is. Dat het erg lekker smaakt én gezond is, behoeft geen twijfel. Speltmeel is ook geschikt voor het bakken van zuurdesembroden. 

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur