Molenwinkel
Veel mensen weten de weg te vinden naar onze kleine, gezellige Molenwinkel. Deze heeft een gevarieerd aanbod van diverse soorten meel, speciale mixen, amandelspijs, honing, rijst, peulvruchten en andere smakelijke producten. De winkel is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
Wat is er te koop in de winkel? Een greep uit het assortiment.
Er zijn graanproducten van onder andere tarwe, durum, spelt, rogge, gerst, maïs, boekweit, milocorn, haver en gierst. Van de diverse soorten meel worden er op de molen smakelijke broodbakmixen gemaakt met mooie namen als Grobbemeel, Woudkoren, 5-granen en Boschbruin. Met deze mixen bakt u op traditionele wijze of met de broodbakmachine heerlijk eigengebakken brood. Daarnaast is er in de winkel een groot aanbod van speciale mixen voor het zelf bakken van cake, pannekoeken, kruidkoek, poffertjes en speculaas. Andere molenproducten zijn pastameel, pizzameel, havermout, gort, polenta en molenmuesli.
Een goed en makkelijk basisrecept voor de beginnende broodbakker. Door meer bloem dan volkorenmeel aan het brood toe te voegen wordt het een luchtig en makkelijk verteerbaar brood. Dit recept is ook de perfecte basis om verder uit te bouwen. Maak er een granenbrood van door er wat lijnzaad, sesamzaad aan toe te voegen. Of misschien wel wat maanzaad erbovenop?
Dit volkorenbrood is erg populair. Het smaakt heerlijk en blijft lekker lang vers. Dit komt omdat het deeg naar verhouding veel water bevat. Het deeg is zeer plakkerig en niet makkelijk op de hand te kneden. Een kneedmachine is hier een welkom hulpmiddel. Een goed recept was niet makkelijk te vinden maar dit recept is echt goed. We hebben het brood meerdere keren gebakken en steeds met een prima resultaat.
Iedereen in Nederland bakt wel eens een appeltaart.
Daarom volgt hieronder het recept van een traditionele appeltaart.
In de winter is het heerlijk om een stevige soep te eten. Bruine bonensoep is daarvoor heel geschikt, met bruine bonen van de molen. De smaak van deze soep is ouderwets lekker, zo maakten onze oma’s vroeger ook bruine bonensoep.
Als rond oktober de nieuwe oogst peulvruchten op de molen arriveren, wordt het weer tijd voor erwtensoep. Veel mensen vinden de orginele erwtensoep te zwaar of te vet. Daarom speciaal voor hen twee lichte varianten.
Verwacht u veel bezoek?
Dan is deze appelcake een heerlijke traktatie voor bij de thee. Met weinig moeite bakt u deze plaatcake waaruit u zeker 15 stukken kunt
snijden. U kunt de cake voor de variatie ook met pruimen maken.
Heerlijke Weespermoppen, het streekproduct van Weesp en heel makkelijk zelf te bakken.
Bij het kerstfeest hoort traditiegetrouw een kerststol. En niets is leuker dan zelf een stol te bakken. Het neemt enige tijd in beslag maar niets geeft meer voldoening dan het zelf mengen en kneden. Vlak voor de feestdagen een mooi moment om in alle rust het afgelopen jaar nog eens te overdenken terwijl u bezig bent met uw stol.