Recepten
Houdt u van bakken en koken? Met de producten kunt u heel wat lekkers maken. Natuurlijk is molenmeel geschikt voor een heleboel lekkere broodrecepten. Maar wat dacht u van soep van onze verse peulvruchten? Of koekjes? Alles is mogelijk met de, al dan niet biologische, producten uit de molenwinkel. Hieronder staan een aantal van onze lekkerste recepten. Gebakken en geproefd door onze vrijwilligers.
Een goed en makkelijk basisrecept voor de beginnende broodbakker. Door meer bloem dan volkorenmeel aan het brood toe te voegen wordt het een luchtig en makkelijk verteerbaar brood. Dit recept is ook de perfecte basis om verder uit te bouwen. Maak er een granenbrood van door er wat lijnzaad, sesamzaad aan toe te voegen. Of misschien wel wat maanzaad erbovenop?
Dit volkorenbrood is erg populair. Het smaakt heerlijk en blijft lekker lang vers. Dit komt omdat het deeg naar verhouding veel water bevat. Het deeg is zeer plakkerig en niet makkelijk op de hand te kneden. Een kneedmachine is hier een welkom hulpmiddel. Een goed recept was niet makkelijk te vinden maar dit recept is echt goed. We hebben het brood meerdere keren gebakken en steeds met een prima resultaat.