Weespermoppen

Heerlijke Weespermoppen, het streekproduct van Weesp en heel makkelijk zelf te bakken.

Bereidingstijd: 10 minuten

Aantal: roldikte 4 cm, ongeveer 14 moppen, roldikte 3 cm, ongeveer20 mopjes.
Oven: voorverwarmen en bakken op ongeveer 10 minuten op 180 graden

Download hier het recept als pdf

Ingrediënten

  • 250 gram amandelspijs uit de molenwinkel
  • 1 eierdooier
  • rasp van een citroen
  • suiker om de amandelspijs rol in te rollen
  • bakpapier

Bereiding

Kneed de amandelspijs, eierdooier en citroenrasp door elkaar. Maak van dit mengsel een rol met een doorsnede van 4 cm. Rol de rol door de suiker en snijd plakjes van 1,5 cm. dikte. Leg de plakjes op het bakpapier en duw er met je duim een klein deukje in. Voor iets kleinere moppen de rol een doorsnede van 3 cm. geven.

Bak de moppen in een voorverwarmde oven in 10 minuten gaar. Als de koekjes lichtbruin beginnen te kleuren zijn ze goed. Haal de bakplaat met de koekjes direct uit de oven en laat ze afkoelen.

Tips

Weespermoppen zijn heel makkelijk te maken en leuk om weg te geven als cadeautje.