Weesp heeft veel lekkers te bieden. In het nieuwe kookboek 'Proef Weesp' hebben de Weesper ambachtelijke producenten en bekende Weespers lekkere, smakelijke  recepten verzameld. Het is een leuk en mooi uitgevoerd kookboek. Proef Weesp zegt iets over de goede smaak van ons stadje.

Voor Proef Weesp hebben we als molenaars twee lekkere recepten en meelmixen voor blini´s en Deens roggebrood (røgbrød) bedacht. Deze mixen zijn uiteraard te koop in onze molenwinkel. De recepten om lekkere blini's en een Deense Smørrebrød maaltijd op tafel te zetten staan mooi gefotografeerd in Proef Weesp. 

Traditiegetrouw verkopen we aan het einde van het jaar onze vermaarde kerststol- en oliebollen pakketten. Bak je eigen heerlijke kerststol en verras een ieder op oudejaarsdag  met je eigen smakelijke oliebollen. De voorraad van de pakketten is beperkt dus: "wie het eerst komt, die het eerst maalt". De molen en de molenwinkel zijn dit jaar nog open op zaterdag 21 en 28 december en aanstaande vrijdagavond van 19 -23 uur tijdens Midwintermalen.

Weesp en De Vriendschap kunnen niet meer zónder het sfeervolle Midwintermalen aanstaande vrijdagavond 20 december van 19 -23 uur. De toegang is gratis. Weer of geen weer, er worden smakelijke oliebollen gebakken van ons molenmeel en voor de droge kelen is er gloeiwijn of chocolademelk. Iedereen kan komen meezingen met de kerstliederen waarmee de koperblazers van de Weesper Vechtbloazers de avond vullen. Een speciale kerstsfeer wordt dit jaar gedurende de avond gebracht door optredens van de muziekgroep 'Datura'. Speciaal voor deze avond spelen zij bij de molen mooie kerstliederen en gezellige middeleeuwse kerstmuziek op traditionele instrumenten. Na het Midwintermalen kan de Kerst pas écht beginnen. 

Bezoek

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur